El consol d’una abraçada presidencial

Un dels molts fòrums, que aquestes setmanes tenen lloc a diferents indrets dels Estats Units, on es debaten les reformes que necessita el sistema de salud nord-americà. Assisteix el president Obama, que ha sol·licitat als internautes, via twitter o youtube, que envièssin les seves preguntes a l’acte. Això és el que succeeix en un moment determinat …

Aquesta ciutadana amb una situació desesperada ha buscat el consol de la seva situació en una abraçada presidencial. L’abraçada d’Obama no li curarà el càncer, ni li pagarà les visites mèdiques que necessita. Encara no coneixem de cap miracle diví del president. Però demostra que una altra política sí és possible.

Cercar la proximitat dels administrats i dels qui en definitiva et paguen el sou; demostrar a la ciutadania que t’importa allò que els amoïna; baixar de l’olimp dels despatxos i el poder per aterrar a l’arena quotidiana; donar la cara; mostrar empatia; i el més important comprometre’s a trobar una solució, en un temps determinat, per a una problemàtica no meno, són exemples de la concepció de la política per part d’alguns.

He intentat imaginar si això seria possible a les nostres latituds i em venien a la ment unes imatges postisses, espantoses i de poca credibilitat. Molt poques persones en una situació similar es deixarien consolar de manera similar per un polític de casa nostra i gairebé cap polític de casa nostra sabria mostrar una actitud com aquesta vers persones que viuen situacions límits.

Algú pensarà que això és una photo op, o directament un muntatge. Però consideracions a banda, és un intent per replantejar per a què serveixen els polítics en temps d’incertesa i on es busquen constantment referents sòl·lids en qui inspirar-se i deixar-se guiar. El que no es pot negar és que ens trobem davant un nou canvi de formes i d’estil. Un canvi que recorda molt l’estil que els germans Kennedy van popularitzar.

Enviat per Toby Ziegler

Quant a Aleix Cuberes i Díaz

Public Communication consultant, Political analist, traveller, marathonman, attracted by courageous leadership
Aquesta entrada ha esta publicada en Planeta Obama. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a El consol d’una abraçada presidencial

  1. Retroenllaç: La política es pot tocar? | E-Campanya

  2. Retroenllaç: Gordon Brown, quan la comunicació està sotmesa a la burocràcia « Tobyzieglerwh’s Blog

  3. Retroenllaç: Obama i la reforma sanitària « Tobyzieglerwh’s Blog

  4. Retroenllaç: Obama y la reforma sanitaria « El blog de Toby Ziegler en castellano

  5. Retroenllaç: Obama and the Health-care reform « English Toby Ziegler's Blog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s